Nazariy Істотні умови договору визначені в частині 3 статті 12 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" 3. Істотними умовами договору про надання житлово-комунальної послуги є:
1) перелік послуг;
2) вимоги до якості послуг;
3) права і обов’язки сторін;
4) відповідальність сторін за порушення договору;
5) ціна послуги;
6) порядок оплати послуги;
7) порядок і умови внесення змін до договору, в тому числі щодо ціни послуги;
8) строк дії договору, порядок і умови продовження його дії та розірвання.
Стаття 10. Ціни (тарифи) на житлово-комунальні послуги
- Ціни (тарифи) на житлово-комунальні послуги встановлюються за домовленістю сторін, крім випадків, коли відповідно до закону ціни (тарифи) є регульованими. У такому разі ціни (тарифи) встановлюються уповноваженими законом державними органами або органами місцевого самоврядування відповідно до закону.
Ціною послуги з постачання теплової енергії є тариф на теплову енергію для споживача, який визначається як сума тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії. (ч. 5 ст. 21)
Тобто, можна дійти висновку, що тариф - істотна умова договору. Я думаю, оскльки тариф не міняється, а краще опублікувати все, що стосується істотних умов договору (хоч і не змінюються). Я би обрала підставу: покращення якості. Це єдина зміна, що не викидує "введіть зміну ціни". А в поясненнях написати, що додаткова угода, де дописали тариф.