Доброго дня. Ми замовники. Необхідно в приміщенні замінити вікна. Самі вікна відносяться до товарів, але просто вікна нам не потрібні нам треба, щоб їх встановили та надали на них гарантію. Крім того, за законом товари - це також послуги, пов’язані з постачанням таких товарів, якщо вартість таких послуг не перевищує вартості самих товарів. Виходячи з цього, я так розумію, що нам необхідно провести закупівлю товару (в нашому випадку предмет закупівлі це закупівля вікон з їх монтажем). Але в мене питання: за кошторисом закупівлю вікон запланували за КЕКВ 2240 (як послуги), чи буде помилкою, якщо закупівлю провести як поточний ремонт вікон та в техзавданні передбачити нові вікна і їх монтаж (але ми розуміємо, що самі вікна будуть значно дорожчі ніж послуги)?
Така сама ситуація з ремонтами автомобілів, - запчастини значно дорожчі ніж послуги їх заміни, але нам запчастини без їх установки не потрібні і я б це віднесла до послуг, але читаючи ЗУ про публічні закупівлі, я не розумію як правильно проводити такі закупівлі. Може необхідно робити 2 окремі договори? Але якщо будуть різні підрядник і постачальник можуть не надати гарантію. Буду Вам дуже вдячна за пояснення, як правильно проводити такі закупівлі і до якого типу їх відносити до товарів чи послуг?